Categories

Search

Geen categorie

Nintendo heeft bekendgemaakt dat men sinds de lancering van de Amiibo-poppetjes al meer dan 10,5 miljoen exemplaren heeft verscheept naar winkels wereldwijd. De Japanse gamesuitgever zal een selectie beeldjes permanent in de collectie houden, maar kan dit niet beloven voor de rest.
Source: Telegraaf.nl

Wii U-bezitters die nieuwsgierig zijn naar Splatoon, kunnen morgen met de nieuwe game aan de slag. Daar kleven wel een aantal voorwaarden aan. De demo Splatoon Global Testfire is al te downloaden, maar is op 9 mei steeds slechts één uur lang speelbaar, namelijk om 05:00 uur, 13:00 uur en 21:00.
Source: Telegraaf.nl

La Traviata (De Dolende), de opera van Verdi over de gedoemde liefde tussen een rijke courtisane en een jonge man, wordt vanavond opgevoerd in het Teatro Real in Madrid. Iedereen kan de opvoering gratis live meebeleven via de Europese website The Opera Platform
Source: Telegraaf.nl

Windows 10 lijkt de laatste grote versie van het besturingssysteem van Microsoft te worden. “Op dit moment zijn we Windows 10 aan het uitbrengen en omdat Windows 10 de laatste versie van Windows is, zijn we nog steeds aan het werk aan Windows 10″, zei Jerry Nixon, evangelist bij Microsoft op het gebied van ontwikkeling, tijdens een conferentie deze week.
Source: Telegraaf.nl

Spotify komt met streaming video. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. De nieuwe dienst zou eind deze maand worden uitgerold.
Source: Telegraaf.nl

De gratis app SOS ALARM die donderdag is gepresenteerd, is geen initiatief van de overheid. De officiële hulpdiensten kunnen alleen worden gealarmeerd door te bellen met het alarmnummer 112. Dit heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie laten weten.
Source: Telegraaf.nl

Kleine webwinkels mogen straks gewoon het Nederlandse btw-tarief in rekening brengen als zij producten buiten Nederland verkopen. Voor deze onlinewinkels betekent dat een hoop administratieve rompslomp minder.
Source: Telegraaf.nl

Gebruikers van de nieuwe versie van Android, ‘Android M’, krijgen de mogelijkheid om zelf te kiezen tot welke gegevens een app toegang krijgt. Dit meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen.
Source: Telegraaf.nl

Taxidienst Uber wil 3 miljard dollar op tafel leggen voor het overnemen van Nokia’s kaartenonderdeel HERE, de belangrijkste concurrent van Google Maps. Dat schrijft The New York Times op basis van ingewijden. Omgerekend komt dat neer op bijna 2,7 miljard euro.
Source: Telegraaf.nl

Het Zweedse technologiebedrijf Ericsson sleept Apple voor de rechter, in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. De Amerikaanse fabrikant van smartphones, tablets en andere consumentenelektronica zou gebruik maken van gepatenteerde technologie zonder daarvoor te betalen.
Source: Telegraaf.nl

De fusie van kabelbedrijven UPC en Ziggo heeft in het bedrijf in eerste instantie 47.000 abonnementen gekost. Met name in het voormalige servicegebied van Ziggo liep het aantal abonnementen terug. Dat maakte Ziggo, zoals het fusiebedrijf nu heet, vrijdag bekend.
Source: Telegraaf.nl

Ignite is het nieuwe evenement van Microsoft voor IT-professionals. In de keynote werden een aantal aankondigingen gedaan, waaronder de beschikbaarheid van een publieke Office 2016-preview. Daarnaast werd het nieuwe programma Sway officieel toegevoegd aan Office 365 en toonde de softwaregigant voor het eerst de nieuwe Windows Update-feature voor zakelijk gebruik.
De afgelopen tijd is Microsoft voortvarend bezig wat Office betreft. Zo zagen we voor het eerst iPad- en Android-apps, werkt het aan…
Source: Windows.info

Volgens de nieuwste berichtgeving uit de geruchtenmolen zou Microsoft achter de schermen werken aan twee nieuwe high-end mobiele Windows-apparaten die als Cityman en Talkman door het leven zouden gaan. Beide apparaten zouden de eerste vlaggenschepen zijn die gebruik maken van Windows 10.
De Lumia Talkman zou gebruik maken van een 5,2-inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Intern zou men een hexa-core Snapdragon van Qualcomm terugvinden, wat waarschijnlijk de 808-chip zal zijn zoa…
Source: Windows.info

De opvolger van Microsoft Windows 8.1 zal Windows 10 worden, zoals de meeste Hardware.Info lezers zullen weten. We hebben al verschillende indrukken en previews over Windows 10 geschreven, waarbij we tijdens Build al zagen dat Windows 10 steeds minder ruwe randjes krijgt. Al enige tijd doet het gerucht de ronde dat Windows 10 in de zomer uitkomt en de RTM-versie voor juni gepland staat om uit te brengen. De eerste “datum” oftewel de zomer, lijkt nu door Microsoft bevestigd te zijn.
Naast de bev…
Source: Windows.info

Waarschijnlijk is Microsoft achter de schermen bezig met de opvolger van de huidige Surface Pro 3. Geheel toepasselijk zou het apparaat als Surface Pro 4 door het leven gaan en reeds dit kalenderjaar op de markt worden gebracht. Volgens de laatste berichtgeving zou Microsoft de nieuwe Surface reeds deze maand op de markt brengen.
Het vorige Surface evenement vond plaats op 20 mei 2014, waarmee en vergelijkbare datum dit jaar voor de hand ligt. Volgens een bron van de collega’s Slashgear zou men…
Source: Windows.info

Tijdens een event in januari hoorden we voor het eerst over de Microsoft HoloLens, een apparaat dat augmented reality bovenop de werkelijkheid projecteert. Dat is iets anders dan virtual reality: daarbij wordt je omgeving volledig vervangen door de digitale beelden. Op Build kregen we voor het eerst een live demonstratie van de HoloLens en die was erg indrukwekkend: apps op muren en tafels, een video afspelen op de muur, zo groot als je maar wil. “We’re discovering uses for holograms every day”,…
Source: Windows.info

Microsoft pakt groots uit op Build en toonde onder andere Continuum. Deze feature kennen we al van eerdere demo’s met bijvoorbeeld de Surface Pro 3. Afhankelijk van of toetsenbord en muis waren aangesloten, kreeg je een interface die meer geschikt was voor touch-bediening of juist de traditionele desktopinterface, met een startmenu in plaats van een startscherm. Continuum is nu verder uitgekristalliseerd.
Na het docken van een 8″-tablet met Windows 10, kon het apparaat als een volwaardige Windo…
Source: Windows.info

Drie maanden geleden presenteerde Microsoft ‘Project Spartan’ als de opvolger voor Internet Explorer. Daarmee neemt de softwaremaker afscheid van alle oude software waarmee IE compatible moest zijn en begint het helemaal opnieuw, met een gloednieuwe engine. Enkele minuten geleden werd tijdens de keynote op Build de echte naam van de browser onthuld: Microsoft Edge.
Eén van de voornaamste redenen voor deze naam is het logo. Dat kan opnieuw een e worden, net als veel gebruikers gewend zijn van In…
Source: Windows.info